Miért jó választás a hiteles cégkivonat?

Miért jó választás a hiteles cégkivonat?Cégkivonat igényléskor több különböző típus közül választhatunk. Az esetek túlnyomó többségében a hiteles cégkivonat a legjobb választás, mutatjuk, hogy miért.

Amivel mindenképpen tisztában kell lenni, hogy az ingyenes cégkivonat szinte soha nem jó megoldás. Hivatalos ügyintézésekhez nem fogadják el, mert rendszerint akár hónapokkal korábbi információkat tartalmaz, emiatt könnyű (és ingyenes) ugyan ennek a cégkivonat típusnak a beszerzése, de nem sokra fogunk vele menni.

Ezzel szemben a hiteles cégkivonatért ugyan fizetni kell, de az igénylés/fizetés pillanatában készítik el, és az akkor aktuális információkat tartalmazza. Több szempontból is a legjobb választást jelenti. A hitelesség és az aktualitás, amik jellemzik a hiteles cégkivonatot, tehát bizonyítottan a friss és valós információk lesznek benne. További előnye, hogy elektronikus úton, pdf formátumban kapjuk meg a hiteles cégkivonatot. Ez jelentősen felgyorsítja és megkönnyíti az ügyintézést. Nem kell napokat várni a dokumentumra, és egyszerűen feltölthető, beküldhető.

A közhiteles cégkivonat ugyan magasabb hitelesítéssel rendelkezik, de a magasabb hitelesítésnek ára van, mégpedig az, hogy a dokumentum papír alapú lesz. Pár munkanapot kell tehát rá várni, és ráadásul többe is fog kerülni, mint a hiteles cégkivonat. Akkor érdemes csak közhiteles cégkivonatot választani, ha konkrétan előírják, hogy ilyenre van szükség. Ahol elegendő a hiteles változat, ott azzal járunk a legjobban.